Cufarul cu daruri, din lume adunate si-napoi la lume date

Sfaturi pe care as fi vrut sa mi le dea parintii mei

Sfaturi pe care as fi vrut sa mi le dea parintii mei
Partea a cinsprezecea

As fi dorit sa primesc aceste sfaturi de la parintii mei, insa au fost spuse de-a lungul vremii de oameni mai mult sau mai putin cunoscuti si  au fost culese de pe internet. Sper sa va placa si sa va  fie de folos!

701. Drumul spre aproape orice realizare presupune neaparat cel putin trei lucruri: hotarare, efort si timp.
702. In dragoste ai dorinta de a contribui la fericirea adevarata a celuilalt. Sa daruiesti totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata dar cu mare multumire, asta inseamna iubire adevarata.
703. Treci o singura data prin viata. Tocmai de aceea orice lucru bun pe care il poti face, trebuie sa-l faci acum… Pentru ca nu vei mai trece din nou pe aici.
704. Numai pe gandurile noastre ne putem stradui sa devenim pe deplin stapani, impunand adevarul. Pentru ca nimic nu ne inseala mai mult decat propria noastra gandire gresita.
705. In momentul in care te-ai certat si te-ai suparat pe cineva, nu nega faptele sale bune, nu-i dezvalui secretele, nu uita tot ce a facut bun pentru tine, nu il vorbi de rau si nu il descrie altora in mod defavorabil. Straduieste-te doar sa il ierti.
706. Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie !
707. Un lucru rau facut de foarte multi oameni nu devine bun prin popularitate, ci ramane in continuare rau. Este doar popular si rau. Daca lucrurile nu merg spre bine, nu merge in directia lor. Nu urma mode si trend-uri rele doar pentru a fi in rand cu ceilalti !
708. La ce-ti folosesc atatea cunostinte daca nu stii cum sa-ti conduci inima? Educatia mintii fara educatia inimii nu este educatie adevarata.
709. De multe ori micile sacrificii aduc beneficii mari.
710. Ce poate fi dragostea adevarata? Nevoia de a iesi din egoismul propriu !
711. Daca iti petreci cea mai mare parte a vietii facand ceea ce nu trebuie si o buna parte a ei nefacand nimic, vei ajunge ca majoritatea timpului sa te fi preocupat de cu totul altceva decat de ceea ce ar fi trebuit. Este timp suficient pentru cei care chiar il folosesc.
712. Atunci cand pantofii ti se potrivesc, uiti de picioare. Nu baga in seama doar lucrurile care te deranjeaza, ci apreciaza-le pe cele care te multumesc pentru a avea viata frumoasa.
713. Fii atent la ce spun dusmanii despre tine, caci ei sunt cei dintai care iti descopera greselile si slabiciunile.
714. Chiar si atunci cand este sustinuta de un miliard de oameni, o prostie tot prostie ramane.
715. Este bine sa te induiosezi de nenorocirea aproapelui tau, dar si mai bine este sa ii vii in ajutor.
716. Pasarile care se nasc si traiesc doar in colivie, au impresia ca a zbura este o boala.
717. Cand te daruiesti in mod neegoist, dezinteresat, primesti mai mult decat dai. Caci nu erai nimic si incepi sa te implinesti.
718. Un foarte mare defect este sa nu fii constient ca ai avea vreunul.
719. Ce este bunatatea? O frumusete pe care o percepi direct cu sufletul.
720. Nu este usor sa ierti, dar este mai usor decat ar fi ca sa traiesti cu suparare, dusmanie si ura in suflet.
721. Viata este copilaria nemuririi noastre. Sa invatam sa fim buni!
722. Unde stapaneste dragostea adevarata nu exista dorinta de putere. Unde predomina puterea, se afla si dragoste putina.
723. Cel care e pregatit pentru orice eventualitate, a castigat jumatate de batalie.
724. In general nu este necesar sa faci lucruri extraordinare pentru a obtine rezultate extraordinare.
725. Nimeni sa nu forteze pe semenul sau, nici macar pentru a-i face un bine.
726. Abtine-te de la a uri, judeca si condamna foarte aspru pe oameni, din cauza ca gresesc altora in acelasi fel ca acei care ti-au produs tie suferinta si neajunsuri.
727. Un om cu suflet mare priveste pe toata lumea ca pe ai sai.
728. Usa catre progresul personal se deschide numai de dinauntru.
729. Cand esti furios numara pana la zece, apoi vorbeste.
730. Cele mai bune si mai frumoase lucruri din lume nu pot fi vazute sau atinse. Ele trebuie simtite in inima.
731. Minciuna premeditata cu rautate nu mai este o chestiune de fantezie, ci de caracter.
732. Ai nevoie de curaj pentru marile suparari in viata, si de rabdare pentru cele mici.
733. Dragostea pe care o poti exprima in cuvinte si masura, este mai intotdeauna foarte saraca.
734. Fii ingaduitor cu aproapele, caci toti avem nevoie de iertare.
735. Nu fa rau si acel rau va inceta sa existe. Actiunile noastre motivate de intentii si scopuri rele infiinteaza raul, pentru ca nu se poate ca acesta sa apara in mod independent si spontan.
736. Inima omului este larga, deci nu face precum unii care si-o poarta stramta si plina de ura.
737. Binecuvantarile noastre nu sunt doar rezultatul bunatatii noastre ori a stramosilor nostri, sau al rugaciunilor noastre, ci sunt si rezultatul rugaciunilor celorlalti pentru noi.
738. Un om care indrazneste sa risipeasca o ora din timpul sau, nu a descoperit inca valoarea vietii.
739. Poti fugi de multe pe lumea asta, dar nu poti fugi cu adevarat si de tine insuti. Straduieste-te mereu sa faci ceea ce trebuie pentru a fi cu constiinta impacata.
740. Nici atunci cand la poarta fiecaruia va izvori apa dintr-o fantana de argint, oamenii nu vor inceta sa aiba nevoie unii de altii.
741. Nefericirea oamenilor vine de multe ori din usurinta cu care se lasa pacaliti si cred informatii false care le sunt ,,pe plac’’ viciilor lor (de exemplu un fumator nu crede ca ar putea face chiar el cancer, ci se autoconvinge ca doar altii patesc asta, desi e evident ca nu este asa, doar pentru a putea fuma cu placere in continuare).
742. Dragostea curata si suspiciunea nu pot locui impreuna.
743. Da-i unui om un peste si il hranesti pentru o zi; invata-l sa pescuiasca si il hranesti pentru toata viata.
744. Ura este nebunia inimii.
745. Exista o limita peste care rabdarea inceteaza sa mai fie o virtute devenind lasitate, si anume atunci cand tolerezi nedreptatea si raul facut altuia, desi ai putea sa faci ceva spre a le impiedica.
746. Ai grija ce gandesti, pentru ca gandurile tale pot deveni cuvinte; ai grija ce vorbesti, caci vorbele tale pot deveni fapte; ai grija ce faci, pentru ca actiunile tale prin repetare pot deveni obiceiuri; ai grija ce obiceiuri iti cultivi, caci obiceiurile tale pot intra in componenta caracterului si ti-l pot modela; ai grija cum iti formezi caracterul, caci acesta te va duce la a deveni un om bun sau rau, si va fi hotarator pentru calea ta viitoare in viata !
747. A studia fara a gandi, judeca si pricepe poate fi o risipa, iar a gandi si judeca fara a aduna informatii si studia poate fi periculos.
748. Raiul pe pamant nu este un loc pe care trebuie sa-l cauti, ci este o suma de alegeri pe care trebuie sa le faci.
749. Nu este un lucru usor sa gasim fericirea in noi insine, dar nici nu este posibil s-o gasim altundeva. Fericirea se gaseste in Binele (lipsit de interese si foloase personale proprii) facut de noi si in Iubirea sincera si dezinteresata pentru aproapele, si niciodata in egoism sau in lucrurile materiale din jurul nostru. Straduieste-te sa fii o fiinta umana cat mai buna.
750. Iubire inseamna sa ai grija de celalalt, chiar daca sunteti suparati unul pe altul.
– Va urma –